Δευτέρα 24 Μαρτίου 2008

Με... σκηνοθετικά τρικ «πρασινίζει» η Ολυμπία


Με... σκηνοθετικά τρικ «πρασινίζει» η Ολυμπία

Τα τηλεοπτικά συνεργεία ανέλαβαν την εικονική αποκατάσταση του τοπίου
23/3/2008

Αναβρασμός και αγωνία επικρατούν στην Αρχαία Ολυμπία, που ετοιμάζεται να φιλοξενήσει αύριο την πρώτη τελετή αφής μετά τις φωτιές. Ο Κρόνιος λόφος, το σήμα-κατατεθέν και παραδοσιακό φόντο της ιεροτελεστίας, παραμένει καρβουνιασμένη «σκιά» του εαυτού του.

Στα πλέον επικλινή σημεία, διαθέτει «επένδυση» από ειδική λινάτσα που συγκρατεί τα πρανή και τα νεαρά φυτά τα οποία τοποθετήθηκαν κατά τη διάρκεια των περασμένων μηνών.

Οι καμένες εκτάσεις της ευρύτερης περιοχής μόλις και μετά βίας έχουν αρχίσει να πρασινίζουν από τα αγριόχορτα. Εικόνα από αυτό το τοπίο θα μεταδώσει αύριο η δημόσια τηλεόραση στα διεθνή Μέσα.

Είναι αυτονόητο πως η εικόνα που θα σχηματίσουν εκατομμύρια τηλεθεατές για την αποτελεσματικότητα των μηχανισμών της χώρας μας εξαρτάται από το ταλέντο των σκηνοθετών.

«Εγινε ό,τι ήταν δυνατόν»
«Παρ' ότι πρέπει να συνεχίσουμε να στηλιτεύουμε τα κακώς κείμενα, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι, τουλάχιστον στην Ολυμπία, έγινε κάτι παραπάνω από το ανθρωπίνως δυνατόν. Ο όγκος της δουλειάς, η πίεση του χρόνου και οι κάθε λογής αντιξοότητες δεν κατάφεραν να κάμψουν το σθένος όλων αυτών που εργάστηκαν σκληρά για την ανάπλαση του χώρου.

Η φύση μας φρόντισε. Δεν είχαμε σοβαρές βροχοπτώσεις και έτσι τα αντιδιαβρωτικά έργα άντεξαν. Φυτεύτηκαν δεκάδες είδη και ελπίζουμε ότι τα οικοσυστήματα της κοιλάδας, που περιέγραψε με τόσο γλαφυρό τρόπο ο Παυσανίας, θα φροντίσουν για τη γρήγορη ανάπτυξή τους», υπογραμμίζει η αρχαιολόγος και προϊσταμένη της Ζ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων που εδρεύει στην Ολυμπία, Γεωργία Χατζή-Σπηλιοπούλου.

Η δωρεά
Τη δική του άποψη καταθέτει στο «Εθνος της Κυριακής» ο δήμαρχος Ολυμπίας, Γιώργος Αηδόνης. «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη γνωστή επιχειρηματική οικογένεια, που κατάγεται από την Ηλεία για τη δωρεά της στον δήμο, ύψους περίπου 3 εκατ. ευρώ, η οποία αγγίζει το όριο της ευεργεσίας. Εχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας.

Προς το παρόν, δεντροφυτεύσαμε μια έκταση ογδόντα στρεμμάτων στην είσοδο της πόλης. Θυμίζω ότι σε σύνολο 170.000 στρεμμάτων του δήμου, κάηκαν περίπου τα 70.000. Στα άμεσα σχέδιά μας είναι η κατασκευή, ολυμπιακών προδιαγραφών, σταδίου που θα λειτουργήσει ως προπονητικό κέντρο και ως πόλος έλξης εξειδικευμένου τουρισμού».

Κ. ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ

Από το Έθνος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Home Theater, I hope you enjoy. The address is http://home-theater-brasil.blogspot.com. A hug.