Τετάρτη 23 Μαΐου 2007

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΕ ΟΧΗΜΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΕ ΟΧΗΜΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ
ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ 3ης ΙΟΥΝΙΟΥ
ΤΟΥ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ ΚΡΟΥΣΣΙΩΝ


Ταξίδι στο περιβάλλον μέσω της τέχνης και των αισθήσεων, με επίκεντρο το νέο του απόκτημα, τον ροδώνα, επιφυλάσσει ο Βαλκανικός Βοτανικός Κήπος Κρουσσίων σε όσους τον επισκεφθούν στις 3 Ιουνίου, για την καθιερωμένη εκδήλωση που διοργανώνει με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που επιγράφεται «Ταξίδι στο περιβάλλον με την τέχνη του φακού, ροδοπέταλα των γνώσεων και των αισθήσεων» θα αρχίσει στις 11 π.., ώρα έναρξης και των οργανωμένων ξεναγήσεων, που θα επαναληφθούν στη 1μ.μ. και 2 μ.μ. αντίστοιχα, στον ανθισμένο, καταπράσινο αυτή την περίοδο κήπο. Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία:
α. Να δουν εκθέσεις,
Φωτογραφίας με θέμα το Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο Κρουσσίων, της ομάδας «f14 Κοινόν Φωτογράφων». Θα διατίθεται και ο θαυμάσιος κατάλογος της έκθεσης.
Ζωγραφικής, της εικαστικού – ζωγράφου Μαρίας Γεράρδη Πασσαλή
β. Να γνωρίσουν και να συζητήσουν στον Κήπο των Αισθήσεων με τους εκθέτες:
Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Κιλκίς
Σύλλογος Αιγίλοπας του Νομού Κιλκίς
Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κεντρικής Μακεδονίας, Europe Direct
γ. Να αισθανθούν, το τριαντάφυλλο στον Κήπο των Αισθήσεων:
Να νιώσουν τις ευεργετικές ιδιότητες του ροδόνερου, συμπληρώνοντάς τες με την αποτελεσματική δράση της κρέμας ρόδου και του ζελέ ρόδου
Να δοκιμάσουν γλυκό τριαντάφυλλο από τη Χίο
Να μυρίσουν το άρωμα του νεαρού μας ροδώνα
δ. Να παρακολουθήσουν,
Θεατρικό δρώμενο με θέμα «Η αρπαγή της νύμφης στο δάσος με τις Δρυάδες» στις 15:00μμ. με υπεύθυνη ομάδας την κα Μαρία Γεράρδη Πασσαλή.

Ειδικά τα παιδιά, θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν τη φύση με περιβαλλοντικά παιχνίδια από τις 12:00 έως τις 14:00 και το κυνήγι του θησαυρού όλη μέρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: