Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Από τα Πρακτικά της Βουλής: 7-11-2008

ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ … Θέλω να ρωτήσω, κύριε Κιλτίδη, γιατί απολύθηκαν οι υπάλληλοι του Βοτανικού κήπου που κρατούσε ζωντανό το ΕΘΙΑΓΕ στα Κρούσια του Κιλκίς.

ΚΙΛΤΙΔΗΣ … Η κ. Αμμανατίδου είπε για το Βοτανικό, που η έδρα του βρίσκεται και στην ιδιαίτερη πατρίδα μου στο Κιλκίς, στο Δήμο Κρουσίων. Και δεν ομιλούν με τα αληθινά δεδομένα. Ξεκίνησαν και εργάζονταν δύο μόνιμοι. Και οι δύο στη Θέρμη. Από το 2004 μονιμοποιήθηκαν εννιά. Ο ένας μόνο στο Βοτανικό Κήπο. Και υπήρχε και ένα πρόγραμμα δεκαεπτά εργαζομένων, νέων παιδιών, νέων επιστημόνων, κατά τη συνήθη –ξέρετε- πρακτική και τακτική των ευρωπαϊκών ενισχύσεων, Interreg και όλα αυτά.
Και ξέρουμε όλοι ότι αυτά τα προγράμματα γίνονται με συγκεκριμένη χρονική διάρκεια. Δεν ήταν εργαζόμενοι οι δεκαεπτά. Και, προφανώς, δεν γνωρίζετε ότι εμείς μεριμνήσαμε να υπάρχουν εργαζόμενοι από δική μας οικονομία για το προσεχές διάστημα του ενάμισι έτους και με την ψήφιση του νομοσχεδίου για το ΕΘΙΑΓΕ που σε λίγες ημέρες εισάγεται στη Βουλή, να λυθεί μια για πάντα το πρόβλημα όχι μόνο στο Βοτανικό Κήπο των Κρουσίων του Κιλκίς, αλλά σ’ ολόκληρη την επικράτεια, για να μην πάμε πάλι στο παρελθόν μια και απουσιάζουν και οι συνάδελφοι της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Χωρίς σχόλια.

1 σχόλιο:

xrysobalantis είπε...

Τελικά αυτό το νομοσχέδιο του Εθιαγε, κόκκαλα έχει? Δεν χόρτασαν λεφτα οι φίλοι της Νομοπαρασκευαστικής? Ένα χρόνο συνεδριάζουν. Πόσα παίρνουν σε κάθε συνεδρία?